Skriv til os

Hillerødgade 30B · DK-2200 København N · Tlf. +45 29 36 33 22 · abita@abita.dk Hillerødgade 30B · DK-2200 København N
Tlf. +45 29 36 33 22 · abita@abita.dk

Tlf. +45 29 36 33 22

Fritidshus, renovering

total ombygning af eksisterende fritidshus. 

Det eksisterende 85 m2 store fritidshus var opført i gasbeton med eternittag og indvendigt var det mørkt med lave trælofter, heldækkende tæpper og små vinduer. I renoveringen er den oprindelige mur blevet bevaret som bærende indvendig mur, som efterfølgende er isoleret og beklædt med lærketræ. Tagkonstruktion er udskiftet, så der overalt nu er loft til kip, taghældningen er blevet større for at skabe bedre balance mellem facade og tag og tagbeklædningen er ændret til tagpap med listetækning. Desuden er udhænget blevet større, dels for at give en optimal beskyttelse af træværket og dels for at hindre solindfald i rummene i de varmeste sommermåneder. Vinduesstørrelser og placeringer er ændret for at skabe mest mulig lysindfald og udsigt og i enkelte rum er der isat ovenlys. Alle vinduer er suppleret med udluftnings-lemme, d.v.s at fluer og andre insekter i stort omfang holdes ude af huset. Optimalt lysindfald og udsigt er prioriteret højt.

Indvendigt er rumdisponeringen ændret, gulvene udskiftet til lyse trægulve og køkken og badeværelse er flyttet og nyindrettet.

Med vinduer i begge gavle og et indvendigt højtsiddende vindue mellem 2 rum, er der sammen med ovenlysene skabt et hus, hvor man i næsten alle rum kan følge solens gang og vejrets skiften. Arealet er udnyttet optimalt og den store åbenhed mellem rummene kombineret med lyse farver og materialer får huset til at fremstå rummeligt og luftigt.

Møbleringen er udført let og luftigt og sammen med en planløsning med stor åbenhed, er det let at ændre rummene fra intimitet til at kunne rumme mange mennesker.

Andre ombygninger og tilbygninger

Fritidshus i Blokhus – ombygning af køkken og stue med nye vinduer og nyt fast inventar
Fritidshus i Overby Lyng – tilbygning af nyt opholdsrum og bryggers
Fritidshus på Røsnæs – tilbygning af ny fløj med stue og værelser samt renovering af eksisterende køkken/alrum
Villa i Børkop – tilbygning af tagetage med stue, værelser og badeværelse

Projektet er udført af Birgit Mikkelsen