Skriv til os

Hillerødgade 30B · DK-2200 København N · Tlf. +45 29 36 33 22 · abita@abita.dk Hillerødgade 30B · DK-2200 København N
Tlf. +45 29 36 33 22 · abita@abita.dk

Tlf. +45 29 36 33 22

Havestue og køkken

Tilbygning af havestue og renovering af køkken

Opgaven i dette hus fra 1905 var at tegne og opføre en havestue, som skulle opleves som en naturlig del af husets arkitektur. Adgang til havestuen sker gennem en nyetableret glasdør fra det bagvedliggende køkken / spiserum, som ved samme lejlighed blev renoveret.

Havestuen blev indvendig beklædt med brædder med perleport som andre steder i huset, og gulvet belagt med fliser i skaktern, som man kunne have gjort det i 1905. Udvendig blev den beklædt med sortmalede brædder, som ligeledes passer til husets stil.

Køkkenet. Her var opgaven at indrette køkkenet, så det harmonerede med det gamle højloftede rum, og at det i øvrigt ikke skulle fremstå for "køkkenagtigt"
En gammel disk med en flot mahogniplade skulle indgå i det nye køkken. For at imødekomme disse krav, blev de nye elementer valgt i en mørk gråbrun farve med tilhørende kompositbordplade i samme farve, så det så ud som ét møbel. For at få sammenhæng, blev den gamle disk malet ind i samme gråbrune farve. Til alt porcelæn blev valgt et gammelt hvidmalet vitrineskab og emhætten er gemt i et hvidmalet overskab, så overdelen af køkkenet fremstår så let som muligt.

Projektet er udført af Myrna Havn