Skriv til os

Hillerødgade 30B · DK-2200 København N · Tlf. +45 29 36 33 22 · abita@abita.dk Hillerødgade 30B · DK-2200 København N
Tlf. +45 29 36 33 22 · abita@abita.dk

Tlf. +45 29 36 33 22

3 ombygninger og tilbygninger

Tilbygning, ombygning og sammenlægning i 3 boliger.

Tilbygning til etplans villa i Lyngby. Det oprindelige hus er tegnet af møbelarkitekt Arne Karlsen i 1958, og inspireret af den japanske arkitektur og enkelthed. Huset var på 74m² men ved inddragelse af den integrerede garage blev det forøget til 95m² i 2005. I 2009 blev tilbygningen tilføjet på 45 m². Den ældste del af huset indeholder stue, køkken, badeværelse, gang, bryggers og 2 værelser, mens tilbygningen indeholder 2 værelser, arbejdsværelse og badeværelse. I tilbygningen er der dobbelt højt til loftet mod syd for at få så meget dagslys ind som muligt. Der er taget hensyn til de tanker der er tænkt af Arne Karlsen og de materialer der er anvendt i den oprindelige arkitektur.

Sammenlægning af lejligheder på Islands Brygge. Et krav om at blive boende i byen med 2 børn gjorde at en sammenlægning af 2 mindre lejligheder måtte have en helt ny planløsning. Lejligheden på 90 m² indeholder 2 børneværelser, et soveværelse, et køkken-alrum / opholdstue og et stort badeværelse. Den oprindelige rumfordeling var ikke optimal i forhold til dagslyset og derfor blev det store fælles familierum placeret ud mod gården, hvor der er mest lys, og værelserne placeret mod gaden.

Ombygning af ældre villa på Amager. I forbindelse med en større renovering af et fugtigt kælderbadeværelse, blev både badeværelset, gangarealer, vaskerum, og entreen i stueplan sat i stand.
I stueplan blev et lille gæstetoilet og en smal gang slået sammen til en god stor entre, med bedre plads til overtøj, sko og tasker. Hoveddøren blev malet blank sort for at passe ind i det grafiske udtryk fra de sorte hylder og knager.
I hele kælderen blev der brugt store lyse fliser for at skabe lys, sammenhæng og ro. I badeværelset er alt holdt i neutrale farver og hele den ene væg er beklædt med mosaikker. De fritlagte bjælker er bibeholdt synlige.

 

Projekterne er udført af Marieke Vadum.