Skriv til os

Hillerødgade 30B · DK-2200 København N · Tlf. +45 29 36 33 22 · abita@abita.dk Hillerødgade 30B · DK-2200 København N
Tlf. +45 29 36 33 22 · abita@abita.dk

Tlf. +45 29 36 33 22

Københavns Tekniske Skoler - Tuborgvej

Design af springvand i nyt indgangsparti renovering af vandrehal på ca. 800 m²

Findes der noget mere beroligende end lyden af rislende vand?

Springvandet er placeret i centrum af det nyrenoverede og udvidede indgangsparti og byder elever, lærere og gæster velkommen på Københavns Tekniske Skole, Tuborgvej 177, 2400 København NV. Skolen uddanner bl.a. ædel-og metalsmede og har ud over Teknisk Gymnasium efteruddannelse for guldsmede.

Ædelmetallet er repræsenteret i udsmykningen af springvandsbassinet, hvor hvidguldsmosaikker er støbt ind i den italiensk fremstillede terrazzobund. Kuglen, der er 80 cm i diameter, er udført i granit Nero Africa. Den samme granit er anvendt til gulvbelægning og til inddækning af karret.

Skjult bag gamle trykmaskiner var den smukkeste glasmosaik, der kom til syne under rydningen af denne vandrehal. De rå murstensvægge er blevet pudsede og malede. Akustiklofterne bidrager til en behagelig lydkvalitet og lyset er fordelt, så væggene med skiftende udsmykninger belyses separat.

Møbleringen er holdt enkel og funktionel. Alt kan hurtigt ryddes, hvis undervisninger kræver plads til f.eks. 50 meter catwalk eller lodrette flytbare vægge til kunst.

Projektet er udført af Estrid Elsted.

Tilbage